1996 – My Fair Lady

Musikal av Alan Jay Lerner efter George Bernhard Shaws komedi ”Pygmalion”. Citat ur Shaws regianvisningar: …vad Higgins beträffar är den enda åtskillnad han gör på män och kvinnor (när han varken retas eller åkallar alla Olympens gudar för någon obetydlig motgång) att han lirkar med kvinnor, som en barnunge lirkar med sin sköterska när han vill uppnå någon fördel.

Storyn är i korthet den att professor Higgins tar hand om blomsterflickan Eliza Doolittle för att lära henne tala fint, men han ”blev så van vid att hon fanns…”

Henry Higgins spelades av Lars Lodin, som Eliza såg vi Karin Brännström, överste Pickering; Tor Zetterström, mrs Pearce; Eva Lundmark och som Alfred P. Doolittle; Ola Ågren, för att nu nämna några av de största rollerna. För regi och dekor svarade Vivi-Anne Forsgren, orkester- arrangemang; Bengt Ström och dirigent var Lennart Forsgren. 34 förställningar gavs, varav 2 på Nordanåteatern, Skellefteå den 12 oktober och 3 på Idun, Umeå den 19-20 oktober. Tv2:s ”Musikspegeln” har gjort ett ca 15 min långt inslag om föreställningen. Tidningarna skrev:

”Succé för Robertsfors musiksällskap – igen” (VK 22/1-96) ”Amatörer övertygar igen” (VF 22/1-96)